office@beervinci.ro

Cosul de cumparaturi Nu aveti produse in cosul de cumparaturi
Despre BEERVINCI Istoria berii Cum se face berea Crazy facts Download etichete! Galerie foto
OFERTE SI NOUTATI! Home brewing mixtures Hamei Malț Drojdie Echipament Mini rețete de bere

Crazy facts

Din categoria mit sau cel mai bun secret pastrat vreodata

Știați că... unii berari incercau pe vremuri sa inlocuiasca hameiul scump cu alte plante si substante. Un mit zice ca s-a folosit pana si fiere de porc!

 

Stiati ca in Belgia inca se mai folosesc pentru racirea mustului dupa fierbere bazine mari, similar piscinelor. In ele mustul se raceste incet fara racire auxiliara, timp in care oxideaza si prinde culoarea si gustul specific. Eh, pe vremuri aceste bazine se aflau in podul fabricii de bere si pentru o racire mai rapida se lasau geamurile deschise prin care porumbeii care cautau azil infectau sistematic mustul cu bacteriile purtate in pene si piele. Aceasi bacterii care duc la gustul unic acru al berilor belgiene. Un mit sau poate cel mai bun secret pastrat vreodata?

Istorice

Stiati ca in evul mediu, daca un crasmar era prins ca dilueaza berea platea cu propria mana?

 

Stiati ca pe timpul cand s-a inventat Indian Pale Ale, acesta era imbogatit cu mult hamei incat berea sa nu se oxideze pe parcursul calatoriilor lungi pe rutele maritime de comerț. Marinarii englezi obisnuiau sa bea acea amareala doar diluata cu apa, nu cum o facem noi astazi.

Știați că o meserie atât de veche are și propria ei siglă?

 

Save

Legea Puritatii

Știați că faimoasa Lege Germana a Puritatii Berii din 1516, despre care se spune ca este cea mai veche lege inca valabila in domeniul alimentar, a fost schimbat in 1551, iar mai tarziu a fost total suspendata? Spre finalul secolului 19, si-a gasit din nou locul in cartile de drept Bavareze, mai tarziu si-a recapatat locul in legile Imperiului German si apoi in noua lege a berii din 1995.

Cum sa racim berea cu sare

Știați că... Iti vin prietenii in vizita si nu ai decat bere calda, niste gheata si sare?! Perfect! Putem construi un dispozitiv de racire rapida. Pune sticlele intr-o galeata, pune gheata peste ele si niste apa. Acum incepe magia! Pune in jur de 200g de sare in apa. Sarea va ajuta la scaderea temperaturii a apei, iar racirea va fi mai eficienta. Hai Noroc!

Shake it up Baby

Ce se rostogoleste mai repede pe o masa, o doza de bere neagitata sau una agitata? Doza de bere neagitata se va rostogoli mai repede pe o masa inclinata. Bulele de pe peretii dozei agitate vor schimba distributia greutatii inauntrul ei si ii vor micsora viteza de rostogolire. Incercati si voi!

Agitat?

Știați ca.. daca aveti o doza de bere agitata si vreti s-o deschideti fara sa faceti un dus, dati-i usor bobarnace de cateva ori de jur imprejur. Noroc!

Știați că hameiul apartine familiei Canabinacee, la fel ca si Cannabisul? Din pacate are doar 0,000... g THC :P