office@beervinci.ro

Cosul de cumparaturi Nu aveti produse in cosul de cumparaturi
Despre BEERVINCI Istoria berii Cum se face berea Crazy facts Download etichete! Galerie foto
OFERTE SI NOUTATI! Home brewing mixtures Hamei Malț Drojdie Echipament Mini rețete de bere

Crazy facts

Știați că o meserie atât de veche are și propria ei siglă?

 

Save

Știați că hameiul apartine familiei Canabinacee, la fel ca si Cannabisul? Din pacate are doar 0,000... g THC :P

Legea Puritatii

Știați că faimoasa Lege Germana a Puritatii Berii din 1516, despre care se spune ca este cea mai veche lege inca valabila in domeniul alimentar, a fost schimbat in 1551, iar mai tarziu a fost total suspendata? Spre finalul secolului 19, si-a gasit din nou locul in cartile de drept Bavareze, mai tarziu si-a recapatat locul in legile Imperiului German si apoi in noua lege a berii din 1995.

Cum sa racim berea cu sare

Știați că... Iti vin prietenii in vizita si nu ai decat bere calda, niste gheata si sare?! Perfect! Putem construi un dispozitiv de racire rapida. Pune sticlele intr-o galeata, pune gheata peste ele si niste apa. Acum incepe magia! Pune in jur de 200g de sare in apa. Sarea va ajuta la scaderea temperaturii a apei, iar racirea va fi mai eficienta. Hai Noroc!

Shake it up Baby

Ce se rostogoleste mai repede pe o masa, o doza de bere neagitata sau una agitata? Doza de bere neagitata se va rostogoli mai repede pe o masa inclinata. Bulele de pe peretii dozei agitate vor schimba distributia greutatii inauntrul ei si ii vor micsora viteza de rostogolire. Incercati si voi!

Agitat?

Știați ca.. daca aveti o doza de bere agitata si vreti s-o deschideti fara sa faceti un dus, dati-i usor bobarnace de cateva ori de jur imprejur. Noroc!

Din categoria mit

Știați că... unii berari incercau pe vremuri sa inlocuiasca hameiul scump cu alte plante si substante. Un mit zice ca sa folosit pana si fiere de porc!