office@beervinci.ro

Cosul de cumparaturi Nu aveti produse in cosul de cumparaturi
Despre BEERVINCI Istoria berii Cum se face berea Crazy facts Download etichete! Galerie foto
OFERTE SI NOUTATI! Home brewing mixtures Hamei Malț Drojdie Echipament Mini rețete de bere

Cum se face berea

Berea de casă este un produs 100% natural. Ca să înțelegem de ce și ca să scăpăm de niște zvonuri și mituri, începem cu acel CUM.
 
Pentru a produce bere avem nevoie de:

ENZIME! ZAHARURI!! BIOXID DE CARBON!!! ALCOOL!!!

În acest moment mulți dintre voi ați devenit curioși și vreți să aflați mai multe detalii despre cum ne otrăvește pe noi industria berii cu zemuri și pastile! Dar nu astăzi!

CUM se face berea? 90% din ingredientele și substanțele de bază de care avem nevoie pentru a face o bere bună provin din malț. Ce este acest malț?

Malțul se obține prin înmuierea orzului în apă, astfel stimulându-se încolțirea bobului. Pentru asta, germenul emană enzime proprii, obiectivul fiind transformarea rezervei de amidon a bobului în zaharuri, pe care germenul
le digeră, eliberând energia necesara pentru crestere. Fix în acest punct oprim procesul de creștere prin uscarea
și prăjirea bobului. Prin uscarea orzului la temperaturi mari obținem și culoarea și aroma specifică. Am obținut astfel malțul, sursa noastră de amidon, enzime, arome și coloranți.

Brasajul sau plămădirea: măcinăm, deci, malțul pentru a elibera minunatele lui secrete și îl amestecăm cu sursa vieții, apa. Datorită apei, enzimele din bobul măcinat prind din nou viață și încep imediat să spargă lanțurile lungi de amidon în zaharuri simple. Pentru a accelera puțin acest proces, încălzim plămada la 60-70°C, temperatura optimă pentru activitatea enzimelor respective.

Mustului limpede îi mai lipsește acum hameiul. Acesta se adaugă în timpul procesului de fierbere care se realizează doar pentru el. Și asta pentru că, în pofida faptului că e atât de bun, își eliberează rășinile și uleiurile aromatice numai cu forța. Vorbim de izomerizarea hameiului. Hameiul este antiseptic și antioxidannt.
El ne va ajuta mai târziu să obținem o bere gustoasă dar și stabilă.

Ultimul ingredient este o vietate atât de perfectă și benefică, o vietate care își sacrifică de mii de ani viața pentru
a ne face pe noi fericiți…. Drojdia. Drojdia fermentează zaharul obținut din amidonul malțului în alcool și bioxid
de carbon. În timpul metabolizării, ea emană și multe substanțe aromatice, unele cu caracteristici unice.
De ce face asta? Pentru ca ne iubește și pentru că noi o iubim!

Și pentru că totul este natural și pentru că lucrurile bine facute necesită timp, ne putem bucura putine
săptămâni mai târziu de o bere bună, facută acasă, cu rabdare și dedicație.

O bere individuală pentru fiecare ocazie.